27 Temmuz 2007 Cuma

NE İÇİNDEYİM ZAMANIN

Ne içindeyim zamanın
Ne de büsbütün dışında;
Yekpare geniş bir anın
Parçalanmış akışında,
Bir garip rüya rengiyle
Uyumuş gibi her şekil,
Rüzgarda uçan tüy bile
Benim kadar hafif değil.
Başım sukutu öğüten
Uçsuz, bucaksız değirmen;
Içim muradıma ermiş
Abasız, postsuz bir derviş;
Koku bende bir sarmaşık
Olmuş dünya sezmekteyim,
Mavi, masmavi bir ışık
Ortasında yüzmekteyim


Ahmet Hamdi Tanpınar

Başlıksız ve yorumsuz

Muhterem milletime tavsiyem odur ki,
sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki ve vicdanındaki
cevher-i asliyi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an vazgeçmesin.

Mustafa Kemal ATATÜRK

26 Temmuz 2007 Perşembe

GENİŞ ZAMANLARIN SONU

Bir yere gitmedim aslında.Sadece kendime geniş zamanlar yarattım.İşe gitmedim mesela.Toprak ananın bağrına gittim.Yemyeşil ormanın kenarında masmavi bir denizin kucağındaydım.Ekilen bahçelerde yetişen sebzeleri suladım, olmuşlarını topladım , seyrettim onları güzelliklerine şaşarak.

Ne kadar zengin bir ülkede yaşadığımızı düşünerek mutlu oldum.Huzur buldum.

Sevdiklerimde yanımdaydı elbet. Onlar olmadan yenen kuru ekmeğin tadı olmazdı çünkü.Gün batımına karşı onlarla bir kadeh rakı içtim toprak ananın bize sunduklarıyla beraber.

Bugün ne pişirelim diye düşünmedik hiç.Taktık sepeti kolumuza doğru toprak anaya.Ne istersek verdi bize toprak ana.

Bu bereketli topraklarda yaşadığım için tekrar tekrar şükrettim.




20 Temmuz 2007 Cuma

Geniş Zamanlar

Zaman...Geniş zamanlara ihtiyacımız var.Acıları unutmak , beynimizi ve kalbimizi dinlendirmek için. Her şeyi yeniden yenibaştan düşünmek için. Sevdiklerimizle daha çok vakit geçirmek ve onları kırdığımızda özür dileyebilmek için.Onlara sevdiğimizi söyleyebilmek ,içimizden geçenleri dünyaya haykırabilmek için.Yalansız , sevgi dolu bir dünya da yaşamayı sağlamak için. Geniş zamanlara ihtiyaç var dostlar.
Bir süre bu geniş zamanlarda yelken açacağım.
Sevgiyle kalın.

19 Temmuz 2007 Perşembe

Müzik Ruhun Gıdası

Anlıyorum ben seni
Bana aşık değilsin ki
Benim seni çok sevmem kendimle ilgili
Bana biraz zaman ver
Yaralarım çok yeni
Kabahat sen de değil ki
Bu benimle ilgili
Ağla Kalbim
Ağla Gözlerim
Başkasını seversin
Unut onu yüreğim

Bu gün dinlediğim bu şarkı çok hoşuma gitti.Tam da bu aralar gündemimde olan konu ile ilgili.O yüzden sanırım.Şarkı Yeliz'in Yeni çıkan albümü Haykırdım Sessizce den miş.Ama söz ve beste kime ait bilemiyorum.Öğrenir öğrenmez onlarda bu satırlarda yer alacaklar.Emeğe haksızlık yok.
Ayrıca herkesin KANDİLini kutluyorum.

18 Temmuz 2007 Çarşamba

Mesaj

Adama mesaj attım bugün.Dedim ki; ''Çok üzgünüz.Ama yeni hayatında sana mutluluklar dileriz.Senin ve kadının birlikte veya ayrı her zaman yanınızdayız.Kendine iyi bak.''
Mesaj yazdım çünkü arasaydım neden nasıl niçinlerle onu yoracaktım.Belki de yalnız kalmak,kimse ile konuşmak istemiyordur.Konuşmak istese arardı değil mi?
Ama bir cevap bekledim.Sadece '' SAğOL'' yazan kuru bir cevap.O bile gelmedi.
Merak ediyorum.Nasıl?İyi mi?Neden bu ani ayrılık kararı?
Kızamıyorum ama.Üzülmüştür o da mutlaka diyorum.Yada gerçekten bir depresyon geçiriyordur diyorum.Kararına saygı duymalıyız çünkü o bizim için iyi bir dost diyorum.Diyorum diyorum ama dönüp dolaşıp '' Neden?'' sorusuna gene takılıyorum.
Başka biri olma ihtimali yüksek.Eğer bir depresyon geçirmiyorsa.15 yıllık evliliği 3 ayda bir başka kadının çatırdatabileceğine inanamıyorum.Umarım böyle bir şey yoktur.Çünkü o zaman aşka , sevgiye olan inancım epey sarsılacak.
Kadında şimdi psikoloğa gidiyor.Çünkü nedenini,nasılını anlayamıyor.Sürekli ağlıyor.Umarım çabuk atlatır.Yada çabuk kabullenir daha doğrusu.İşi gücü var çünkü.Nereye kadar izin alabilir ki?
Umarım güneş onlar için yakın zamanda daha parlak doğar.Yeniden mutlu olduklarını görmeyi çok istiyorum.

iki yazı kaydetmişim okuyalım bakalım

Bugün adama mesaj çektim.Dedim ki ; Çok Üzgünüz.Ama yeni hayatında sana mutluluklar dileriz.Senin ve Kadının Birlikte veya ayrı her zaman yanınızdayız.Kendine iyi bak.

Cevap gelmedi.Aramadım oysaki belki konuşmak istemiyordur diyerek. Nedeni nasılı ona kalsın diyerek.Ama bir cevap bekledim. Sadece sağol yazabilirdi.Sadece sağol.

Bilmiyorum.Belki fazla ince düşünüyorum.Belki evliliği ile birlikte tüm hatıraları atmak istiyordur .Tüm arkadaşları ve tüm yaşanmışlıkları .Belki de sadece çok üzgündür oda .Belki yalnız. Belki gerçekten bir depresyon geçiriyordur.Bunlara sebep olan da odur.

Ya da belki gerçekten bir kadın vardır hayatında.Başka bir kadın.

Saçmalıyorum gene.Sadece iki iyi arkadaşımın böyle ayrı olması çok ağır geliyor.Ayrılıklarına bir neden bulamıyorum .Yaralarına derman olamıyorum.Çok dokunuyor.Onları seviyorum .

Ama görünen o ki aralarından biri diğerini sevmeyi bırakmış.Yapılacak bir şey kalmamış.Umarım pişman olmazlar.

17 Temmuz 2007 Salı

Artık Seni SEVMİYORUM

Çok sevdiğim iki insanın ayrılık haberi yüreğime bir hançer sapladı.Aklıma geldikçe ağlıyorum.Çok üzgünüm çoooooook. Kadın eşimin kuzeni ama biz adamıda en az onun kadar sevdik.Bizim evlenmemizde , evimizi yerleştirmemizde ,eşya seçimimizde çok emeği var. Bizde çok emeği var.İkisini de öyle seviyorum ki bundan sonra ayrı olmalarını bilmek içimi acıtıyor.Anlam veremiyorum.En son Mart ta görüştük, her şey yolundaydı oysa. Yaklaşık 3 ay evvel yeni bir işe girdi ADAM.Yeni ve yoğun. Cumartesi Pazar demeden saat 22,00 lere kadar çalışıyordu.Zayıflamıştı.Yemek yemiyor çok konuşmuyordu.Çocuk planları yapıyorlardı ama. Son 1,5 aydır da saçma sapan konuşmaya başlamıştı.Bir gün çok seviyordu kadını diğer gün odasında yalnız oturmak istediğini söylüyordu.Bir gün sen benden ayrılamazsın diyor ertesi gün seni aldatsam beni boşar mısın diye soruyor.Bir gün seni sevmiyorum artık ayrılalım diyor sonra kadınla birlikte ağlıyor.Kadın psikolog ayarlıyor adam gitmiyor.Sonra tartıştıkları bir gün haklısın ben iyi değilim psikolağa gidelim diyor.Falan filan.Tembihliyor ayrıca sakın kimseye bahsetme bunlardan kimseyi bir hiç uğruna üzme diye.Ama ilgisi azalıyor kadına öyle arayıp ben geç gelicem falan demiyor.Hiçbir şeyden haberdar etmiyor kadını.Nitekim Cuma gecesi ben artık seni sevmiyorum ayrılalım diyor.Ve kıyamet kopuyor.Aileler giriyor işin içine .Olay çirkinleşiyor.Adam hiçkimse ile konuşmuyor,telefon numaralarını değiştiriyor.Annesinde kalmaya başlıyor.Kadın gidiyor evden eşyalarını topluyor.Herşey böyle anlamsız bitiyor.1,5 ayda 15 yıllık ilişki bitiyor.Tek yapılan açıklama artık seni sevmiyorum.Ve kaçarcasına gitmiş adam bu sözün arkasından sorulan başka biri mi var sorusundan sonra.Ben bunları haketmiyorum diyormuş hep.Haketmiyorum.Ama kadın da haketmiyor.Bu kadar kısa bir açıklamayı.15 yıllık bir ilişki masada karşılıklı konuşmayı hakediyor en azından.Başka bir kadın olma ihtimali var mı gerçekten bilmiyorum.1,5 ayda çok zor değil mi? Benim de kafam kazan gibi ne yazdığımı bilmiyorum.Kusura bakmayın ÇOOOOOOOOOOOOOOk üzgünüm.15 Yıllık ilişki bir kalemde silinmeyi haketmiyordur herhalde?:(

16 Temmuz 2007 Pazartesi

12 Temmuz 2007 Perşembe

Mutluyum,Mutlusun,Mutlular

Hani liseye yada üniversiteye ilk başladığımız gün içinizde anlatılmaz bir heyecan olur.İçiniz içinize sığmaz ,aval aval çevrenize bakınırsınız tanıdık bir sima görmek için.Sonra birileri yanınızdan geçerken selam verir.Konuşmaya başlarsınız .Ve o insanlar bir süre sonra en yakın arkadaşlarınız olur.Kendimi bu blogu açtığımdan beri öyle hissediyorum.Biri yorum yazdığında heyecanlanıyorum.Biliyorum ki farklı arkadaşlıklara yelken açıyorum.Hiç göremeyecek olsamda yazılarımı okuyan düşüncelerimi paylaşan insanlar var biliyorum.Artık sadece paylaştığımız gökyüzü kavuşturmuyor,düşüncelerimizde kavuşturuyor bizi...
:) :) :) :)

11 Temmuz 2007 Çarşamba

Beylerin işi iş :)

Güzelim turizm beldemiz bu sene ruslarla dolup taştı.Kadınlarının bu denli güzel olup erkeklerinin bu denli çirkin olduğu bir başka ırk var mı acaba? Valla bilemiyorum ama bildiğim tek şey güzeller. Erkeklerde tansiyon problemine neden oluyorlar:) Ya hiç bir şey yemez içmez mi kardeşim bu hatunlar.İncecik sütun gibi.Tanıdığım bir rus turist vardı . Kahvaltı ve akşam yemeği dışında sadece meyva yiyordu.Tamam bende kilolu değilim ama kardeşim yemek diyince bütün akan sular duruyor. Yemek yemediğim zaman düşünemiyorum ,çünkü aklım acıkan midemde oluyor. Yani cennet yurdumun her köşesi fıstık gibi ruslarla doldu.Ben bile bir bayan olarak bakıyorum.Beyler ne yapsın?

9 Temmuz 2007 Pazartesi

İyi ki dostlarımız var.

Ölü balık gibiyim kaç gündür.Kayınvaldemlerin gelmesiyle başlayan misafir faslımız eşimin arkadaşlarının gelip gitmesiyle şimdilik son buldu.Kayınvaldemler değil ama eşimiz arkadaşları beni epey yordu.Yanlış anlaşılmasın kendilerini çok severim.Kahvaltı dışında bana hiç bir ağırlıkları olmaz.Daha yardımları olur bilakis.Ama akşam saat 20,00 den itibaren başlayan dışarı maratonumuz beni yerlere serdi.Yemek dışarda , ordan haydi bara..Eee sabah ben işe onlar uykuya.Onlara tatil bana işkence tabii.Süründüm geçen hafta yerlerde.Cumartesi sabahı 05,30 da döndük eve.Oha yanii.Ama neyse onları görmek bana iyi geldi.Razıyım o kadarına .Gülün de dikeni var yani napalım.Arkadaş hatırına çiğ balık yenir derler buralarda:)Benim ki o hesap anlayacağınız.İyiki hatırına çiğ balık yiyebileceğimiz arkadaşlarımız , dostlarımız var.Öyle değil mi?

6 Temmuz 2007 Cuma

Tatil

Oh nihayet cuma . Güzel Cuma,tatlı cuma. Haftasonu tatili,bu kadar sıcaktan ve de bu kadar stresten sonra ne kadar da güzel.Dinlenme, eğlenme hepsi birarada.Memleketimin serin sularında,temiz koylarında yüzeceğim ve başka da birşey düşünmeyeceğim.Herkese iyi tatiller.

3 Temmuz 2007 Salı

İşler Fevkaladenin Fevkinde

Turizmden geçimini sağlayan diğer ilçeler yada iller nasıldır(?) bilemem.Ama benim yaşadığım turizm şehrinde işler hiç iç açıcı değil.2-3 kişi bir araya gelince konuşulan tek konu işlerin ne kadar kötü olduğu.Şahıslara ve bankalara olan borçların biriktiği.Benim de eşim yapmakta olduğu işi bırakıp bu sene turizmci olmaya karar vermişti oysaki.Ama sezon patladı resmen elimizde.İşler kötüye gidiyor.Hayata hiç bakmadığım kadar karamsar bakıyorum bugünlerde.Geleceğimi göremiyorum .Şehrimize gelen en kaliteli turist ambulans şöförü.Siz düşünün gerisini.Nakit para girişi olmadığı için bankalara kredi karşılığı ipoteklenen bir çok yer satışa çıkar yakında.Buna sebep nedir bilemiyorum.Devletin etkin bir turizm politikasının olmaması belki sebep. 3 tarafı denizlerle çevrili bir memlekette etkin bir turizm politikası yok .Dramatik.İşler aslında Kuş Gribi ve sonrasında gelişti.Sonra patlayan bombalarla devam etti.Ve bu hale geldi.Sanırım bundan daha kötüde olamaz.Neyse polyannacılık oynayalım.Ve diyelim ki Allah'a şükür ki sağlığımız yerinde ,sevdiklerimiz yanımızda .Daha ne isteriz ki...

2 Temmuz 2007 Pazartesi

Doğmamış Çocuğun Stresi

Bugün biraz rahatsızlandım.Doktor rahatsızlığımın sebebinin hamile olmam olabileceğini düşündü ve gebelik testi yaptırmamı uygun buldu.Neyse sonuç negatif çıktı.Ama test sonucunu alıncaya kadar neler hissettim anlatamam.İçtiğim içkiler,sigaralar ve ilaçlar bir bir gözümün önünden geçti.Negatif olacağını bile bile genede stress oldum.Kendi kendime söylenip durdum.Ya olsaydı ya hamile olsaydın bunlar çocuğu nasıl etkilerdi diye.Yani çocuk beni daha olmadan strese soktu.Ya birde olsaydı:)