11 Ocak 2008 Cuma

MÜZİK EVRENSELDİR

Enteresan değil mi? Farkı zevklerimiz olsada farklı şeylerden hoşlansakta çoğumuz aynı müziği dinlemekten zevk alıyoruz.Ya da dinlediğimiz bir tınının hepimizde bıraktığı etki az çok aynı oluyor.Önce ezgisini beğeniyoruz,sonra sözleri aklımızda kalıyor bir bir.Ah helede içinde bulunduğunuz durumla alakalı bir söz varsa ezgide değmeyin keyfimize.Ayrılanlar ayrılık şarkılarında hüngür hüngür ağlarken, kocasına ,erkek arkadaşına kızanlar '' Gezeceğim ,göreceğim görürsün sana neler edeceğim'' tarzında şarkılarla coşar ,belkide içlerindeki zehri bir nebze bağıra bağıra şarkı söylerken atarlar.Mutlu olduğumuzda hadi eller havaya tarzı şarkılarla kendimizden geçer,efkarlandıysak bir kadeh rakı eşliğinde alaturka şarkıları meze yaparız kendimize.Her duruma uygunda şarkı var.Ayrıca herkesin de bir şarkısı var.
Çift olan kimle konuşsanız mutlaka bir şarkıları var.Ya ilk tanıştıkları anda çalan şarkı,ya ilk dansettikleri şarkı.Olmayanı ayıplarlar yani.Çiftsen bir şarkında olmalı.Yoksa ''Nası yaniii!!! Şimdi sizin bir şarkınız yok mu???'' Aşkı anlatan her şarkı bizim güzelim daha ne olsun:)
Zamane çocuklarıda sürekli müzik dinliyor ve de Kral TV izliyorlar efendim.Benim 4 yaşındaki yeğenimin bir elinde gitar diğer tarafta trampet bir gitarla eşlik ediyor şarkılara bir trampetle.Dans figürlerinde ise Avrupa yakasındaki Gaffur halt etsin yani.Güngörmemiş dans figürleri var canavarın.Ama onunda ruhuna hitap eden müzik tarzı biraz enteresan.Canavar sürekli olarak " Allah Balanı Versin" gibi anlamsız bir şarkının sözlerini söylüyor.Ve vazgeçmiyor.Bir diğer yeğenimde "Tombul tombul memeler kavuşmuyor düğmeler " şarkısının sözlerini mırıldanıyor.Ve bu canavarlar sadece 4 yaşında henüz.Sapık ruhlu yeni bir tür nesil yetiştiriyoruz galiba.Allah annelere babalara kolaylık versin.
Yazımıda çok anlamlı bulduğum,(bu kadar anlamlı bulmam sebebiyle arkadaşlarım doğumgünü pastamı bile bu şarkı eşliğinde getirdiler.O kadar yani:))bir şarkının sözleri ile noktalamak istiyorum.

Hoşgeldiiiiin yüreğime yaarr gönlümeee
Hoşgeldin yar yüreğime
Boşver be elalem ne derse desin
Hadi hadi hadi hadi
Hadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Dünya dünya yalan dünya dünya dünya
Haydi lililililililililli yar

Haydi lililililililililli yar

Haydi lililililililililli yar

Haydi lililililililililli yar

Üzüldüm sayende içim huzurla doldu
Kaderimde yazan aşk sonunda beni buldu

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Ne güzel hikaye anlatmışsın! Çok teşekkürler. Bodrum pazarlarında çok vardır aslında ama onlar 'uslu kenker' veya 'deli kenker' derler. O dolması yok mu, gerçekten nefistir ama yapması çok emek istiyor, ben hiç girişemedim o işe.