1 Temmuz 2008 Salı

Bir Şey Söylemeye Mecalim Yok

Çocukluğumdan bu yana değişen pek bir şey yok.Yaz geldi mi orman yangınları başlar.Güzelim yeşilliklerimiz simsiyah bir kabusa dönüşür.Ormanla beraber yanan hayvanlardan bahsetmiyorum bile.Her orman yandığında bilirim ki yerine yenisinin yetiştiğini göremeyeceğim.Bilirim ki toprak 1 sene en az dinlenecek.Temizlenecek.Sonra ağaç dikilecek.Çam ağacı dikseler büyümesi uzun zaman alacak.O yüzden ben muhtemelen göremeyeceğim.
Bu cehaletin önüne geçilsin istiyorum.İnsanlar bilinçlensin istiyorum.Ama nafile.Belkide cehalet değildir sorunumuz.Orman arazisi olma vasfını yitirmiş ormanlık alanların turizme açılmasına izin veren hükümetimizin,buyrun ormanı yakın sonrada yaktığınız yere turizm tesisini dikin demesidir sorun.Kim bilir?
Tarım arazilerini,ormanlık alanları artık 49 yıllığına kiralayabilirsiniz.Hatta satın alabilirsiniz.Ağaçları kesip,turizm tesislerini dikebilirsiniz. Geleceğimizi,çocuklarımızın geleceğini feda edebilirsiniz.Çünkü paradır değil mi herşeyin çözümü.Ağaçlar,ormanlar tarih olmuş,birçok hayvanın nesli tükenmiş kimin umrunda.

Ülkemde gemisini yürüten kaptan nasıl olsa!!!!

4 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Yaz aylarında daha da dikkatli olmak gerektiğini hatırlatmak gerek insanlara..Unutabiliyorlar..!

ginger dedi ki...

Unutuyorlar mı gerçekten?

Tijen dedi ki...

Benim de canım çok yanıyor yangınlarda. Sadece ağaçlar için değil, ormandaki tüm canlılar için de.

ginger dedi ki...

O ormanın çığlıkları kulaklarımdan gitmiyor.Resmen ağlıyor tüm ağaçlar.Kertenkeleler ve bir çok canlı ormandan aşağı doğru kaçıyorlar.Buna nasıl dur diyebiliriz?Ormanın önemli olduğunu oradada canlıların olduğunu nasıl anlatabiliriz?