24 Eylül 2008 Çarşamba

YAĞMURLAR

Yazdan kalan son günleri yaşıyoruz buralarda.Geçenlerde radyoda dinlediğim programın sunucusu İstanbul'a yağmur yağdığını(Gerçi ondan bir gün sonra burayada yağdı)yavaş yavaş kışın geldiğini ve böylelikle sinema günlerinin başladığını söyledi.Şöyle bir düşününce yaz boyunca hiç sinemaya gitmediğimi farkettim.Doğru dedim sinema günleri başlıyor.Sonra kışa dair özlediğim bir çok şey geldi aklıma.
Yağan yağmuru seyrederken sıcak bir şeyler içmek,dışarda yağmur yağarken evde battaniyenin altında olmak ve mümkünse güzel bir film seyretmek,rüzgarlı havalarda ( kapalı bir mekanda)kabaran dalgalarıyla denizi seyretmek,kestane yemek,soğuk havalarda bir kase tarhana çorbası içmek,şöminenin çıtırtısı,kapalı havalarda eski parçaları dinleyip nostalji yapmak,yağmur dindikten sonraki havanın kokusu,berraklığı...Daha neler neler.

Her mevsimin kendine has güzellikleri var.Yazı ne kadar çok sevsem de kışın gelmesine de sevinmiyor değilim.Muhtemelen bir kaç yağmurdan sonra yazı sayıklamaya başlarım.İnsanoğluna yaranılmaz nede olsa :)

4 yorum:

Punto dedi ki...

İstanbul'da bir kaç gündür yağan yağmur barajları dolduruyor. Evet buna seviniyoruz. Bir yandan da alt yapıların yetersizliğinden bir çok yeri su basıyor. Buna da üzülüyoruz.

ginger dedi ki...

Bir çok şehirde altyapı yetersizliği yüzünden felaketler olabiliyor malesef :( Ama yağmayıncada barajlar dolmuyor.Üfff ne olacak bu memleketin hali:)

Tijen dedi ki...

Yağsın yağsın. Bir de dengeli yağsın dileğinde bulunabilsek...

ginger dedi ki...

Ah dengeli yağmayacak galiba bu sene.Ne zaman yağmur yağacak olsa selden bahsediliyor.Tek dileğim barajları dolduracak,toprağı doyuracak kadar yağmur.Afetler olmadan inşallah.