24 Eylül 2007 Pazartesi

Düşünceli olmak

İnsanları kırmaktan neden bu denli korkuyorum ki.Alacağımı isterken bile "Rahatsız etmedim umarım.Kusura bakmayın" gibi laflar ediyorum.Ama borcuma sıra geldiğinde, aldığım gün ödeyeceğim neredeyse.Emeğimin karşılığını alamıyorum.Bu denli düşünceli ve kibar olmak istemiyorum yaaaaaaaaaa.

4 yorum:

kakaolusevgi dedi ki...

MERHABA CANIM,BEN DE İSTEMİYORUM YA,BİR YERE GİRİP DE KONUŞACAKKEN,ÖLE BİR SESSİZ NEREDEYSE,'AFEDERSİNİZ,BİRŞEY ÖĞRENMEK İSTİYORUM,SİZ İLGİLİ MİŞZİNİZ ACABA?' DERİM .BU KADAR KİBARLIĞI KİMSE ANLAMIYOR CANIM.AMA DEĞİŞMİYOIR DA İŞTE,BELKİ ZAMANLA BİRAZ DEĞİŞİRİZ.

ginger dedi ki...

Değişirmiyim bilemiyorum ama insanlar bana kaba davranınca benim bu kibarlığım karşısında bi de üzülüyorum.Nasıl olacaksa bu değişim bir an önce olsun lütfen.
Ayrıca bloguma geldiğin ve msj bıraktığın için çok teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Nasıl buraya denk geldim hayret, ama bişeyler yazmadan geçmeyeyim istedim..

Düşünceli olmak, insanları kırmamaya çalışmak hiç bir zaman kötü bişey olmadı, olmayacak, hele ki kurtulmaya çalışılacak birşey hiç değil. Gerçekten iyi olmak, kayıtsızlığa ve kötülüklere rağmen ayakta gülebilmek demektir. Kaba insanlara sadece gülüp geç..

Emeğinin karşılığını alamadığını düşünüyorsan, çok yanılıyorsun. İyi olmak, bir insanın dünyada yapacağı en büyük yatırımdır. Öyle bir yaşam yaşarsın ki, gün gelip de göçüp gittiğinde, ismin hatırlanır..
Takma kafana, sen ne olursa olsun iyi ol :)

Sevgiler..

ginger dedi ki...

Teşekkür ederim yorumun için.Ama ben takmassam sen takmassam dünya da yanlışları kim farkedipte düzeltmeye çalışacak.Evet yorulacağız,üzüleceğiz,emeğimizin karşılığını almadığımızı düşüneceğiz,benim yazımda olduğu gibi umutsuzluğa kapılacağız ama susmayacağızda değil mi?Ne de olsa kaç kişiydik kaç kişi kaldık şimdi!
Ve umuyorum ışığımız söndüğünde aydınlık kalacak mumumuzun etrafı:)